VM Tegels VM Tegels
Terug

VM Tegels investeert in een nieuw logistiek centrum

WAAROM?

De aankoop van dit stuk industriegrond laat ons toe om een gebouw volledig naar onze wensen en in functie van ons product te ontwerpen om zodoende optimaal te renderen inzake bruikbaarheid en flexibiliteit.

De evolutie binnen de tegelwereld vraagt om een nieuwe aanpak inzake stockage en behandeling van de goederen. Enerzijds blijven er de traditionele europallets maar daarnaast hebben we nu ook steeds meer en grotere formaten (de XXL tegels) die een eigen aanpak vereisen. Deze zitten immers in op maat gemaakte kisten (soms tot 3 meter lang en 1,5 m breed). Deze laten zich ook niet stapelen gezien het risico op breuk.

De benodigde grondoppervlakte om deze te stockeren is dan ook enorm.

Een vast gegeven en één van onze sterkhouders is en blijft de import van natuursteen. Deze komen in kratten en kisten. Gezien dit telkens per volle containers arriveert vergt dit een optimale planning van onze magazijnmedewerkers. Ook hier is dringend meer en betere opslagruimte voor nodig.

Het aanbod is in de afgelopen jaren ook gevoelig groter geworden waardoor meer diversiteit in stapelruimte een must is.

VOOR WIE?

Naast de stapelruimte voor de voorraden is er ook nood aan een afhaalpunt waar
klanten snel en gemakkelijk hun goederen kunnen ophalen. De bestellingen die klaar zijn voor afhaling (of levering) krijgen dan hun eigen afdeling waardoor deze sneller en efficiënter traceerbaar zijn. Minder tijdverlies voor zowel de medewerkers als de klant = een tevreden klant !

LOCATIE?

Ons huidige magazijn is minstens 15 minuten rijden van onze huidige toonzaal. Dit is soms moeilijk uit te leggen en wekt frustratie bij de klanten. Het nieuwe logistiek centrum zal op slechts enkele minuten van de toonzaal liggen. Gemakkelijker bereikbaar en qua infrastructuur beter toegankelijk voor leveringen en afhalingen zonder hinder voor medewerkers en/of klanten.

SAMENVATTING

• Vlotte plaatsing en behandeling van binnenkomende goederen.
• Aparte stockruimte voor klaarstaande afhalingen.
• Minder risico op breuk door overbodige manipulaties.
• Accurater stockbeheer (tijdwinst).
• Betere toegankelijkheid voor zowel leveringen als afhalingen.

VM Tegels investeert in een nieuw logistiek centrum
VM Tegels investeert in een nieuw logistiek centrum
VM Tegels investeert in een nieuw logistiek centrum
VM Tegels investeert in een nieuw logistiek centrum
Terug
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info